Ziekenhuisbevalling met de vroedvrouw

Je kan natuurlijk ook bevallen met je vroedvrouw. We werken hiervoor graag en goed samen met het AZ Monica in Deurne. Het ziekenhuis beschikt over het BFHI  label én heeft zelfs een gezellige kamer ingericht “De Living” om jullie helemaal thuis te doen voelen in een klinische omgeving. Hiermee is het ziekenhuis uniek in Vlaanderen!

Moesten er zich tijdens de arbeid of bevalling onvoorziene problemen voordoen dan wordt uiteraard de gynaecoloog (van wacht) verwittigd. De verdere arbeid en bevalling zal dan onder diens verantwoordelijkheid vallen. 

Een half jaar geleden ben ik voor de tweede keer bevallen. Die eerste keer met la Madrugada was ons zo goed… euhm bevallen dat we zonder enige twijfel voor dezelfde formule als toen kozen: de arbeid thuis en bevallen in het ziekenhuis met vroedvrouw. De vroedvrouw betekende voor ons zoveel: met een gerust hart de controle kunnen doorgeven aan een zorgverlener met tonnen ervaring, het fijne gevoel van gecoacht te worden door iemand vertrouwd die jouw verhaal kent, de volledige keuzevrijheid in bevallingsmethode, nog af en toe een mopje kunnen maken, een extra hand om plat te kunnen knijpen tijdens de weeën, de nodige aanmoedigingen op momenten dat je het meer dan nodig hebt, iemand die er tussendoor zelfs aan denkt om wat foto’s te maken, … Fantastisch. En ook als het niet loopt zoals gepland, is er geen reden tot paniek. Je bent al in het ziekenhuis en moest het nodig zijn staat in 1-2-3 een medisch team aan je zijde. Wij zijn grote voorstanders van bevallen met de vroedvrouw, echt een aanrader!

-Anna, Els, Nelle & Marie

La Madrugada en Pachamama bundelen de krachten, welkom bij ons Geboorteteam!