Ziekenhuisbevalling met de vroedvrouw

Als je na een arbeidsbegeleiding thuis graag met de vroedvrouw wil bevallen maar wel in het ziekenhuis, dan kan dat zowel in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen als het AZ Monica in Deurne.

Met deze ziekenhuizen hebben we een overeenkomst en staan ze ook garant staan voor een baby- en moeder vriendelijk beleid.

Moesten er zich tijdens de arbeid of bevalling onvoorziene problemen voordoen dan wordt uiteraard de gynaecoloog (van wacht) verwittigd. De verdere arbeid en bevalling zal dan onder diens verantwoordelijkheid vallen. We blijven dan wel bij jullie om psycho-emotionele ondersteuning te bieden.

Een half jaar geleden ben ik voor de tweede keer bevallen. Die eerste keer met la Madrugada was ons zo goed… euhm bevallen dat we zonder enige twijfel voor dezelfde formule als toen kozen: de arbeid thuis en bevallen in het ziekenhuis met vroedvrouw. De vroedvrouw betekende voor ons zoveel: met een gerust hart de controle kunnen doorgeven aan een zorgverlener met tonnen ervaring, het fijne gevoel van gecoacht te worden door iemand vertrouwd die jouw verhaal kent, de volledige keuzevrijheid in bevallingsmethode, nog af en toe een mopje kunnen maken, een extra hand om plat te kunnen knijpen tijdens de weeën, de nodige aanmoedigingen op momenten dat je het meer dan nodig hebt, iemand die er tussendoor zelfs aan denkt om wat foto’s te maken, … Fantastisch. En ook als het niet loopt zoals gepland, is er geen reden tot paniek. Je bent al in het ziekenhuis en moest het nodig zijn staat in 1-2-3 een medisch team aan je zijde. Wij zijn grote voorstanders van bevallen met de vroedvrouw, echt een aanrader!

-Anna, Els, Nelle & Marie