Haptonomie

 

Wat is Haptonomie?

Met haptonomie, een moeilijk woord voor “de leer van de aanraking”, zoemen we in op het belang van een bewuste aanraking. Aanrakingen zijn een belangrijke vorm van communicatie en het is wel heel interessant dat je hierin je intentie bewust leert leggen.

Door bewuste aangeraakt te worden, worden we uitgenodigd in ons eigen lijf, voelen we beter wat we nodig hebben en staan we dichter bij hoe we ons voelen. 

Het “raakt” ons letterlijk. Heel fijn dus om als koppel zo nog beter te kunnen verbinden.

Wat natuurlijk ook mooi is, is dat we in een zwangerschap met nog een nieuw mensje te maken hebben. Eentje dat we nog helemaal moeten leren kennen en eentje dat op zijn beurt enorm leergierig is om de buitenwereld te leren kennen. En laat nu net de tastzin, het zintuig zijn dat zich al mooi ontplooit in de zwangerschap en wanneer deze bewust geprikkeld wordt, ook de hersenontwikkeling fijn voedt.

 

Praktisch 

Met 1 sessie worden de basisprincipes duidelijk en kunnen jullie al volledig zelf verder op ontdekking in de heerlijke wereld van de goede, haptonomische aanraking. 

Evengoed is jullie interesse zodanig geprikkeld en willen jullie nog verder exploreren naar wat haptonomie verder in de zwangerschap en ook tijdens de geboorte kan betekenen. Het is soms ook de uitgelezen kans om even bewust tijd te maken voor elkaar en jullie ongeboren kindje.

Een sessie met je baby’tje, vanaf 6 weken post partum kan ook enorm verrijkend zijn.

Een sessie duurt steeds een uurtje en kost 55 €.

Je kan tijdens een consultatie een afspraak maken of ook rechtstreeks per telefoon op 0485 20 16 35 of via mail.

 

La Madrugada en Pachamama bundelen de krachten, welkom bij ons Geboorteteam!