It takes a village to raise a child

Lieve mama,

het zijn bijzondere tijden. Een zwangerschap, een geboorte, het ouderschap. Misschien maakte je dit al eerder mee, misschien is het je allereerste keer. Hoe dan ook is het bijzonder intense periode. Een periode waarin je ervaart dat je wel een bibliotheek vol boeken met ervaringen, theorieën en adviezen kunt verslinden – tenminste, als je daar na de ochtendmisselijkheid, je moederschapsrust regelen, je prenatale oefeningen doen of het luiers verversen, voeden, wiegen, troosten, een hap binnenkrijgen, voldoende drinken, hazenslaapjes doen en bekkenbodemspieren reanimeren nog de tijd en de fut voor vindt – maar dat je een persoonlijke ontmoeting mist, een verhaal dat leeft.

Een periode waarin je graag wil horen dat je écht niet de enige bent die er maar niet in lijkt te slagen om een borstel door je haar te halen eer het vier uur in de namiddag is. En dat je graag wil horen hoe die ene die daar wél in slaagt dat voor elkaar krijgt. Dat je niet de enige bent die nu misschien extra gevoelig is voor verontrustende berichten, dat het goed is om te horen dat het klopt dat je hormonen daar een rol in spelen want dat andere mama’s dat ook ondervinden.

Misschien wil je even kunnen delen hoe je tevergeefs wacht op die roze wolk, dat je het verwarrend vindt om verwarring te voelen ook al heb je zo hard uitgekeken naar deze periode. Misschien heb je nu geen nood aan (ongevraagd) advies maar wil je even gewoon kunnen ‘zijn’ zonder meer.

Misschien worstel jij met iets waar een andere mama een verhelderende en helpende kijk op heeft. En voelt een andere mama jouw bijdrage als ontzettend waardevol , terwijl jij het gevoel hebt niet bijzonders gezegd te hebben.

Kortom, lijkt het je wel iets om met tochtgenoten samen te zitten om de beleving van je zwangerschap en/of het moederschap te delen? Of gewoon eens goed te kunnen lachen? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan een van onze moedergroepen.

We kiezen bewust voor kleine groepen van max. 8 deelnemers. Groepjes worden ingedeeld op basis van de bevallingsdatum. De gesprekken worden gefaciliteerd door een psycholoog (Toke Michielsen / Annick Fonteyne). Jij en je baby zijn welkom tot je baby de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt.

Locatie: bij La Madrugada
Kostprijs: 15,00 € per sessie, (elke sessie duurt 2 uur)
Meer info en inschrijvingen: Hannah en/of Annick

‘Ik wilde als mama in mijn eigen kracht staan. La Madrugada werd mijn cheerleader langs de zijlijn die je luid aanmoedigen, maar dan zonder de druk om de finish te halen. ‘Doe het allemaal maar lekker in je eigen ritme!’. 

In de mamagroepen was Annick ons warme dekentje van bemoedigende woorden. Een plek waar je kan spreken en zonder oordeel geluisterd wordt. Ik zie of hoor nog vaak een aantal mama’s uit de groep. Het leuke is dat je samen groeit. De kindjes komen bij in gewicht en lengte, maar ook wijzelf figuurlijk in onze nieuwe rol.

Daarnaast werd er vanuit deze praktijk verbinding gemaakt naar andere warme plekjes in de samenleving. Tips voor een crèche, osteopaat, gyneacoloog, doula werden gedeeld. Hulpverleners met dezelfde kernwaarden waardoor er een klein ‘dorp’ rondom ons gebouwd kon worden.’

Nele en Aïcha

La Madrugada en Pachamama bundelen de krachten, welkom bij ons Geboorteteam!