Zwangerschapsopvolging

Vroedvrouwen kunnen normaal evoluerende zwangerschappen opvolgen. Voor de drie verplichte echo’s, op 12, 20 & 30 weken, verwijzen wij door naar de gynaecoloog.

Je kan natuurlijk ook afwisselend bij de gynaecoloog en bij ons op consultatie komen. Het is geen “of-of” verhaal maar “en-en”, wij vinden professioneel overleg tussen de verschillende betrokken zorgverleners heel belangrijk.

Tijdens een verloskundige zitting hebben wij aandacht voor alle facetten van jullie zwangerschap. We focussen ons dus niet enkel op de medische controles. We maken voldoende tijd voor zowel lichaam als geest. Uiteraard kunnen jullie met al jullie vragen en bezorgdheden bij ons terecht.

Soms loopt een zwangerschap niet op wieltjes en gaat die gepaard met bvb. extreme misselijkheid/braken, een hoge bloeddruk of vroegtijdige weeën. 
Op voorschrift van de gynaecoloog kunnen we je hierbij begeleiden en steunen.
Dit kan ook zo bij een miskraam.

Wat neem je best mee: 
moederboekje, bloedgroepkaart, agenda, klevers mutualiteit, recente labo uitslagen.

‘We vonden het kei tof dat er uitgebreid de tijd werd genomen om ons te leren kennen en te luisteren naar onze vragen of bezorgdheden. Daardoor voelden alle afspraken heel vertrouwd aan. En hoewel mijn gynaecoloog ook heel lief en tof is, is er toch een wereld van verschil. Voor ons waren de consultaties bij La Madrugada een perfecte mix van het medische en gevoelsmatige aspect van de zwangerschap.’

 – Liesbeth, mama van twee

La Madrugada en Pachamama bundelen de krachten, welkom bij ons Geboorteteam!