De Mantels
Welkom bij “de mantels”.
Wij willen graag een warm dekentje vormen,
op een moment dat het voor jou nodig is.
Toke Michielsen
Hoi, ik ben Toke, systemisch psychotherapeut, vrouw van Andreas en mama van Lewis en Elia.
Da´s mijn verhaal in het kort. Ik hou van verhalen delen, met al zijn nuances, verbindingen en details die reliëf scheppen. Want elk van ons heeft haar uniek verhaal en ik geloof oprecht dat er voor elk van deze verhalen tijd en ruimte mag zijn.
Ik hou van gezelligheid, ben gevoelig en ga voor authentieke verbinding. Mijn kijk op mensen, het leven en de wereld is gekleurd door mijn studies psychologie, mijn eigen levenservaring en een holistische achtergrond als energetisch therapeut. Ik ben gedreven, enthousiast en bevlogen over dingen die mijn hart vullen: een warme tas thee en lekker eten, de bloemen in mijn tuin, meditatie en het ouderschap.
Door de zwangerschap, geboorte en postpartumperiode van Elia kwam bij mij alsmaar duidelijker het besef. Dit is wat ik wil doen: rust, ruimte en gedragenheid creëren voor (aanstaande) mama´s, hun partners en de kinderen.
De periode rond geboorte is er één van fysieke, emotionele en spirituele transformatie. Ik wens elk gezin toe dat er tijdens deze fase ruimte is voor ieders noden en behoeften en dat ze ondersteund worden in hun zoektocht als nieuwe gezin. Op die manier kunnen we samen een verschil maken vanaf de start van je eigen ouderschap.
Annick Fonteyne
Hi, ik ben Annick. Sinds 1998 al mag ik me psycholoog noemen, na mijn studie aan de KU Leuven.
Een sterke interesse in de (zeer) vroege ontwikkeling en de impact op de link tussen hersenen en gedrag leidde me naar de wondere wereld van de neuropsychologie. Jarenlang werkte ik dan ook in de revalidatiesector, vooral met kinderen en jongeren (en hun gezinnen) waarbij de (hersen)ontwikkeling vaak ernstig gehinderd wordt door een chronische ziekte. In samenwerking met vele andere disciplines probeerde ik de sterktes en zwaktes van kinderen en jongeren nauwkeurig in kaart te brengen, te begrijpen, uit te leggen en naar ouders en leerkrachten te vertalen en samen met hen te zoeken naar handvatten voor de aanpak. Samenwerking, dialoog en zorg op maat stonden daarin centraal.
Als systeemtherapeut in opleiding benader ik iedere persoon als een uniek knooppunt van verbindingen. Jouw functioneren krijgt betekenis en kan begrepen worden door wat zich tussen jou en anderen afspeelt in een context. Samen bekijken we wat er duwt en trekt aan jou, waardoor je vastloopt of dreigt vast te lopen. We gaan samen op weg, in dialoog, om jouw unieke verhaal te bekijken en te zoeken naar wat werkt, wat kan helpen binnen jouw netwerk van relaties en in jouw situatie en omgeving. Pasklare antwoorden en afgelijnde programma’s kan ik je niet bieden. Het is voor mij belangrijk dat ik op een authentieke, zorgzame en verbindende manier kan werken, met een vleugje humor.
Ik geloof sterk in het principe dat het geheel meer is dan de som van de delen, en werk dus graag met groepen en gezinnen waarin iedere persoon een unieke bijdrage kan leveren. Energie haal ik uit de verbinding met en tussen mensen en het helende en optillende effect ervan op anderen.
Krisje Meukens
Na mijn opleiding kinderverzorging en verpleegkunde, studeerde ik in ’97 af als vroedvrouw, mijn grote droom! Van 1998 tot 2016 werkte ik in het Sint-Vincentiusziekenhuis, zowel op verloskamer als op de kraamafdeling. In 2009 startte ik deeltijds als zelfstandige bij La Madrugada en sinds 2016 kon ik hier mijn hoofdberoep van maken. Gevoelsmatig is er voor mij niets mooier dan heel dicht bij de natuur te mogen staan.
Maar die natuur is ook grillig. Tijdens mijn jarenlange carriere als vroedvrouw , zag ik meermaals dat het tijdens je zwangerschap en tijdens of na je bevalling anders kan lopen dan je dacht . In de intense weken die dan volgen is het soms als ouders moeilijk om een balans te vinden tussen zelfzorg en de zorg voor jullie baby. Ouders die hun kindje verliezen hebben nood aan begeleiding of een luisterend oor.
Dat een zwangerschap of het leven met een kleine baby niet altijd lijkt op de mooie roze wolk waar we zo van dromen is minder en minder een taboe. We merken in onze praktijk dan ook dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een plek waar ze terecht kunnen met hun hulpvragen. Ouders coachen in deze bijzondere maar kwetsbare fase voelt voor mij als de nieuwe weg die ik wil inslaan. Daarom volgde ik de opleidingen “Trauma en geboorte” en “Mamacoaching”.
Ik heb zelf twee kinderen (Klaas °2001 en Toon °2005): mijn mooiste en rijkste ervaring. De samenwerking met mijn collega’s van La Madrugada is fantastisch. Ik hoop dat we met onze praktijk nog vele kindjes mee op de wereld mogen helpen brengen en dat we naast jullie baby ook jullie, als ouders, een mooie start mogen meegeven.
Eefje Raeymakers
Ik ben Eefje, jouw perinatale coach in spé.
Mama van twee jongvolwassen zonen en een tienerdochter.
Mijn grootste spiegels.
Ik sta al 18 jaar als kraamverzorgster in het postnatale veld. Gedreven om mijn expertise uit te breiden en omdat ik aanvoelde dat, onder andere door corona, de vraag naar gezinsondersteuning onbeantwoord bleef, heb ik mij gespecialiseerd als perinatale coach.
Mijn focus ligt in het psychische welbevinden, de koppelrelatie, gentle parenting en de cruciale eerste 1000 dagen.
Mijn missie is dat jullie je gedragen voelen in wat ze de (b)roze wolk noemen.
Omdat ouderschap vraagt om jezelf opnieuw vorm te geven, en die nieuwe rol te integreren, betekent dit ook dat je leert navigeren tussen de zorg voor je baby en je eigen emoties, noden en behoeften.
Die nieuwe taken en verantwoordelijkheden die op je afkomen: een evenwichtsoefening!
Wanneer je voelt dat de uitputting je inhaalt, weet dat je dit niet alleen hoeft te doen.
Bij het overwegen of je professionele hulp wil inschakelen, helpt het om eerlijk te kijken naar jouw vangnet. Kan je rekenen op voldoende steun?
Ik wil je graag door deze uitdagingen loodsen. Ik zal er voor je zijn om samen het monumentale en waardevolle werk, dat jij elke dag doet, te vieren.
Ook wanneer er niemand kijkt.