Hi papa,

Wat een rollercoaster. Een zwangerschap, een geboorte, het ouderschap. Misschien maakte je dit al eerder mee, misschien is het je allereerste keer. Hoe dan ook is het een bijzonder intense periode. Misschien heb je je – al dan niet onder lichte dwang – grondig voorbereid aan de hand van de stapels boeken en tijdschriften over het ouderschap die de voorbije maanden schijnbaar achteloos op de eettafel, bureau, toilet of nachttafel werden ‘vergeten’. Het kan ook dat je geduldig en vol vertrouwen op dé dag wachtte, gewapend met draaiboeken en geboortewensen.

Of misschien voelde jij, verstoken van die hormonale tornado, vooral verwarring bij het grote aantal beslissingen dat plots van levensbelang leek: van de kleur van de tetradoeken tot de hoeveelheid te drukken geboortekaartjes. En wil het nu net voor díe beslissingen zijn dat je niet terug kunt vallen op wetenschappelijke literatuur of dr. Google.

Misschien weet je dat er geen pasklare antwoorden zijn op de twijfels en vragen die jou overvallen. Het zou ook kunnen dat je gewoon wil kunnen delen hoe je tevergeefs wacht op die roze wolk, dat je het verwarrend vindt om verwarring te voelen ook al heb ook jij uitgekeken naar deze periode. Het kan dat je je soms een beetje verloren, onzeker of onbeholpen voelt. Misschien heb je nu geen nood aan (ongevraagd) advies maar wil je gewoon kunnen ‘zijn’ zonder meer. Het kan dat jij worstelt met iets waar een andere papa een verhelderende en helpende kijk op heeft. Of ervaart een andere papa jouw bijdrage als ontzettend waardevol, terwijl jij het gevoel hebt niets bijzonders gezegd te hebben.

Kortom, lijkt het je wel iets om met tochtgenoten samen te zitten om de beleving van de zwangerschap en/of het vaderschap te delen? Zonder oordeel. Of gewoon eens goed te kunnen lachen? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan de papagroep.

Praktisch

De gesprekken worden gefaciliteerd door  psychologen Annick Fonteyne en Everd van Soom. Jij (en je baby 0-1j) zijn welkom.

We kiezen bewust voor kleine groepen van max. 10 deelnemers.

Reeks: Een reeks bestaat uit 5 sessies, die om de 2 à 3 weken plaatsvinden.
Tijdstip: Telkens dinsdagavond van 19u30 tot 21u30
Locatie: La Madrugada – Sint Maria, Vredestraat 93, 2600 Berchem
Kostprijs: €12,5 voor de hele reeks (dit terugbetalingstarief is mogelijk via geconventioneerde eerstelijnszorg).

De volgende reeks papagroep gaat door vanaf 20 augustus van 19u30 – 21u30. Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven!

Is het formulier niet zichtbaar? Dan is de volgende reeks jammer genoeg volzet. Geen paniek! De volgende reeks gaat door in oktober. Inschrijvingen voor de volgende groep worden geopend zodra de vorige groep van start gaat.

Vrouwenmantel Papagroep