Hypericum Perforatum- Sint-Janskruid
Sint-Janskruid is het meest bekend omwille van de heilzame werking op het zenuwstelsel. Het wordt als een natuurlijk antidepressivum ingezet ter vermindering van wisselende stemmingen en neerslachtigheid. Het zou daarnaast ook ondersteunend werken bij slaapproblemen.

Zwanger worden

Zwanger worden is voor elke vrouw een ander traject. Misschien was het allesbehalve evident en ging er heel wat teleurstelling en verdriet aan vooraf. Je start angstig aan je zwangerschap. Pijn en fysieke ongemakken, of hormonale behandelingen die je nog veel verder uit balans brachten. Misschien voelde je je daardoor heel onzeker en ontmenselijkt.

Ook wanneer een zwangerschap plots, onverwacht of sneller dan gepland plaatsvindt, is het even schakelen naar deze nieuwe realiteit. Ook wanneer de zwangerschap gepland en gewenst was, kan je toch ervaren dat het zwaar is om zwanger te zijn.

Voor veel vrouwen komen heel wat mentale uitdagingen kijken bij een zwangerschap.
De onzekerheid of de vele vragen die op je afkomen kunnen overweldigend aanvoelen. Of je nu samen met een partner of (bewust) alleenstaande mama wordt, het is vaak helpend om in gesprek te gaan als je voelt dat je een klankbord nodig hebt voor je angsten of bezorgdheden.

Iedere vrouw heeft haar eigen verhaal en hoe dat ook loopt, het is belangrijk dat je mentaal goed in je vel zit wanneer je aan een zwangerschap denkt of zwanger bent. Wij willen je daar graag bij helpen. Aan de hand van een reeks gesprekken proberen we je angst en onzekerheid te verkennen en zoeken we naar wegen om weer meer in verbinding met jezelf en je (wens)kindje te staan.

Zwanger zijn is niet voor iedereen rozengeur en maneschijn

En dan ben je echt zwanger. Misschien valt het allemaal nog wel mee met die kwaaltjes (“Ik ben toch echt wel zwanger?”). Het kan ook dat de vele lichamelijke klachten of veranderingen heel erg overweldigend aanvoelen.

Weet dat je niet alleen bent, veel vrouwen maken zich zorgen omdat hun zwangerschap hun niet zo blij maakt als ze hadden gedacht. Jammer genoeg wordt daar vaak nog niet openlijk over gepraat, waardoor jij je misschien ook geremd voelt om over je gevoelens te praten. Misschien ben je bang voor de bevalling, of ben je net bang voor wat er volgt na die bevalling: écht moeder worden. Of ben je onzeker geworden over je eigen kunnen. Soms sluipt er twijfel in je relatie: ‘Hoe gaan we elkaar als partner blijven zien? Hoe gaan we dat als ouderteam samen doen?’ Ook dat is allemaal niet vreemd, zeker naarmate je zwangerschap vordert.

Het belangrijkste is dat je niet met die angsten en onzekerheden blijft rondlopen. Hulp kan vanuit je eigen omgeving ingeschakeld worden, of met een professional.

Hoe kunnen wij je helpen?

Aan de hand van jouw persoonlijke verhaal, waar we in dialoog bij stilstaan, kijken we waar jij mee zit en waar je nood aan hebt. Met veel begrip en respect en vooral door echt te luisteren zoeken we naar de beste manier om jou te ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat je weer echt in je kracht staat en dat je met nieuwe energie kan toeleven naar de volgende stap in je leven.

contacteer ons voor een gesprek