Lieve mama,

Het zijn bijzondere tijden. Een zwangerschap, een geboorte, het ouderschap. Misschien maakte je dit al eerder mee, misschien is het je allereerste keer. Hoe dan ook is het bijzonder intense periode. Een periode waarin je ervaart dat je wel een bibliotheek vol boeken met ervaringen, theorieën en adviezen kunt verslinden – tenminste, als je daar na de ochtendmisselijkheid, je moederschapsrust regelen, je prenatale oefeningen doen of het luiers verversen, voeden, wiegen, troosten, een hap binnenkrijgen, voldoende drinken, hazenslaapjes doen en bekkenbodemspieren reanimeren nog de tijd en de fut voor vindt – maar dat je een persoonlijke ontmoeting mist, een verhaal dat leeft.

Een periode waarin je graag wil horen dat je écht niet de enige bent die er maar niet in lijkt te slagen om een borstel door je haar te halen eer het vier uur in de namiddag is. En dat je graag wil horen hoe die ene die daar wél in slaagt dat voor elkaar krijgt. Dat je niet de enige bent die nu misschien extra gevoelig is voor verontrustende berichten, en dat het klopt dat je hormonen daar een rol in spelen want dat andere mama’s dat ook ondervinden.

Misschien wil je kunnen delen hoe je tevergeefs wacht op die roze wolk, dat je het verwarrend vindt om verwarring te voelen ook al heb je zo hard uitgekeken naar deze periode. Misschien heb je nu geen nood aan (ongevraagd) advies maar wil je even gewoon kunnen ‘zijn’ zonder meer. Misschien worstel jij met iets waar een andere mama een verhelderende en helpende kijk op heeft. En voelt een andere mama jouw bijdrage als ontzettend waardevol , terwijl jij het gevoel hebt niets bijzonders gezegd te hebben.

Kortom, lijkt het je wel iets om met tochtgenoten samen te zitten om de beleving van je zwangerschap en/of het moederschap te delen? Of gewoon eens goed te kunnen lachen? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan onze mamagroepen.

Praktisch

We kiezen bewust voor kleine groepen van 6-10 deelnemers.
De gesprekken worden gefaciliteerd door psychologen Annick Fonteyne en Toke Michielsen, regelmatig bijgestaan door andere ervaringsdeskundigen.

Reeks: een reeks bestaat uit 8 sessies en elke sessie duurt 2u.
Locatie: La Madrugada – Sint Maria, Vredestraat 93, 2600 Berchem
Kostprijs: €20 voor de hele reeks (dit is mogelijk via het terugbetalingssysteem eerstelijnszorg)
Je hoeft pas te beslissen tot definitieve deelname na de eerste sessie. 

De eerstvolgende groep start op 19 april en gaat op volgende vrijdagen door:
19/4, 26/4, 3/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6 en 14/6.

De laatste groep van het voorjaar zal starten op 6/5. Voor deze groep kan je pas inschrijven vanaf 21 april.

De volgende reeks mamagroep start op 19 april 2024 om 10u. Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven!

Is het formulier niet zichtbaar? Dan is de volgende reeks jammer genoeg volzet. Geen paniek! Inschrijvingen voor de volgende groep worden geopend zodra de vorige groep van start gaat. Zet alvast 21 april in je agenda om zeker te zijn van een plekje in de groep die start op 6 mei 2024.

De eerstvolgende groep is vol. Je kan je e-mailadres bovenaan invullen om op de hoogte gebracht te worden van de eerstvolgende groep.