Crataegus – Meidoorn
Aan meidoorn wordt een heilzame werking voor je emotionele hart toegeschreven. Ze kent een toepassing bij het reguleren van de bloeddruk en het verlichten van hartkloppingen. Daarnaast heeft ze milde kalmerende eigenschappen bij angst en stressklachten

Je had er zo reikhalzend naar uitgekeken. Zoveel verwachtingen, zoveel wensen. Het had allemaal heel vreugdevol moeten worden, maar het ging helemaal anders dan gepland. Je verloor je kindje tijdens de zwangerschap of werd je kindje veel te vroeg geboren. Misschien ben je je kindje laat in de zwangerschap of bij of net na de geboorte verloren. Je hele wereld staat stil en op zijn kop. Misschien lijkt het nu even of het nooit meer licht zal worden, misschien voel je je heel alleen.

Zo’n ingrijpende gebeurtenis brengt vaak intens verdriet of angst en bezorgdheid met zich mee. Misschien krijgt je die verdomde ‘Wat als?’- en ‘Had ik maar’ – gedachten niet uit je hoofd, of voel je je schuldig. Er start een rouwproces van mogelijkheden die je ontzegd zijn.

 Wat eigenlijk een ongelooflijke bron van licht had moeten worden, brengt nu alleen maar duisternis. Weet dat je tijd nodig hebt om alles een plaats te geven, om te rouwen. Dat je er niet alleen voor staat, dat je dit niet alleen hoeft te doen.

Misschien is het contact met familie, vrienden, collega’s, de buitenwereld (nog) te confronterend voor jou, voor jullie. Misschien voel je vooral vervreemding en eenzaamheid. In zo’n geval is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Onze coach en psychologen bieden een luisterend oor en zijn er voor je.

Hoe kunnen we je helpen?

Samen geven we ruimte aan je verdriet. Helemaal op jouw tempo, volgens jouw verhaal. We zoeken samen naar wat jij nodig hebt – een plek, omgeving, tijd en ruimte om je gevoelens te uiten. Langzaam maar zeker gaan we samen op zoek naar lichtpuntjes die je kunnen helpen de draad weer op te pikken. Op jouw tempo, met onze ondersteuning.

contacteer ons voor een gesprek