Doula begeleiding

Annelien Goetschalckx – Doula en Shiatsu therapeute.
 
Na 10 jaar gewerkt te hebben als danseres en luchtacrobate heb ik mijn kennis en voeling met het menselijk lichaam en de beweging daarvan verdiept tijdens mijn shiatsu opleiding. Door het bewust ervaren van mijn eigen zwangerschappen en bevallingen ging mijn interesse specifieker uit naar het vrouwelijke lichaam en de enorme kracht waar ze voor staat. Ook de wens om vrouwen en hun partners te ondersteunen rond de geboorte van hun kindje is bij mij ontstaan nadat ik zelf moeder werd en mijn partner vader heb zien worden. Tijdens mijn opleiding tot doula en
borstvoedingsconsulente werd mijn nieuwe doel steeds concreter.
Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk voor shiatsu bij zwangeren -en niet zwangeren- en ik mag mezelf sinds 2018 officieel doula noemen.
 
Mijn overtuiging is dat iedere vrouw, elk koppel, het recht heeft op een geboorte waaraan ze met een warm gevoel kan terugdenken, een constante en liefdevolle ondersteuning is daarvoor cruciaal. Met veel kennis, warmte en liefde ben ik vraagbaak en steunpilaar vanaf de zwangerschap tot nog een hele tijd na de geboorte.
 
Tijdens de bevalling bied ik zowel fysieke hulp bij het opvangen van de weeën, waarbij ik heel graag de partner betrek, als emotionele ondersteuning voor beiden tijdens het gehele proces.
Ik ben een kalme en constante aanwezigheid. Ik respecteer ieders wensen en zorg ervoor dat die wensen gehoord worden.
 
Ik begeleid zowel thuis als in het ziekenhuis en in beide gevallen ga ik steeds voor een fijne samenwerking met vroedvrouwen en/of gynaecoloog.
 
Naast dit geboorte-werk begeleid ik ook graag oudere kinderen tijdens de geboorte van hun broertje of zusje als zij hierbij aanwezig of in de buurt zouden zijn.
 
Als postnatale doula bied ik hulp en ondersteuning van alle aard aan de nieuwe moeder en haar gezin in de eerste weken na de geboorte.
Naast mijn eigen praktijk heb ik sinds september 2019 het geluk een fijne samenwerking te hebben met La Madrugada. Het is zo fijn om te voelen dat onze neuzen in dezelfde richting staan! Als zij voor welke reden dan ook een bevalling niet kunnen begeleiden, dan kan ik als doula de begeleiding overnemen, dit gebeurt steeds in overleg.
 
Mijn steentje bijdragen om meer nieuwe ouders steviger in hun schoenen te zetten en te helpen hen een gedragen start te geven met hun lieve kleintje, met een geboorte-ervaring waarin ze zich ondersteund, aangemoedigd, gehoord en sterk hebben gevoeld… dat is mijn missie!