Doula begeleiding

Annelien Goetschalckx – Doula en Shiatsu therapeute.
Na 10 jaar te werken als danseres en luchtacrobate, verdiepte ik tijdens een shiatsu opleiding mijn voeling met het menselijk lichaam en de beweging ervan. Daarbij ging mijn interesse specifiek uit naar het vrouwelijke lichaam en de enorme kracht waarvoor ze staat. Een kracht die ik zelf leerde kennen en bewust ervaren tijdens mijn eigen zwangerschappen en bevallingen.

Vanaf dat moment ontstond de wens om vrouwen en hun partners te ondersteunen rond de geboorte van hun kindje. Ik was zelf moeder geworden en had mijn partner vader zien worden en had gemerkt hoe ingrijpend dat was. Tijdens mijn opleiding tot doula en borstvoedingsconsulente werd mijn nieuwe doel steeds concreter.

Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk voor shiatsu bij zwangeren -en niet zwangeren- en ik mag mezelf sinds 2018 officieel doula noemen.

Wat is doula begeleiding?

Mijn overtuiging is dat iedere vrouw, elk koppel, het recht heeft op een geboorte waaraan ze met een warm gevoel kan terugdenken. Een constante en liefdevolle ondersteuning is daarvoor cruciaal. Met veel kennis, warmte en liefde ben ik vraagbaak en steunpilaar, vanaf de zwangerschap tot nog een hele tijd na de geboorte.

Tijdens de bevalling bied ik zowel fysieke hulp bij het opvangen van de weeën, als emotionele ondersteuning tijdens het gehele proces. Zowel voor jou als voor je partner. Ik ben een kalme en constante aanwezigheid. Ik respecteer ieders wensen en zorg ervoor dat die wensen gehoord worden.

Praktisch

Ik begeleid zowel thuis als in het ziekenhuis. In beide gevallen ga ik steeds voor een fijne samenwerking met vroedvrouwen en/of gynaecoloog.

Naast dit geboorte-werk begeleid ik ook graag oudere kinderen tijdens de geboorte van hun broertje of zusje als zij hierbij aanwezig of in de buurt zouden zijn.

Als postnatale doula bied ik hulp en ondersteuning van alle aard aan de nieuwe moeder en haar gezin in de eerste weken na de geboorte.
Naast mijn eigen praktijk heb ik sinds september 2019 het geluk een fijne samenwerking te hebben met La Madrugada. Het is zo fijn om te voelen dat onze neuzen in dezelfde richting staan! Als zij om welke reden dan ook een bevalling niet kunnen begeleiden, dan kan ik als doula de begeleiding overnemen. Uiteraard gebeurt dat steeds in overleg.

Mijn steentje bijdragen om meer nieuwe ouders steviger in hun schoenen te doen staan. Hen te helpen en hen een gedragen start te geven met hun lieve kleintje. En hen een geboorte-ervaring te geven waarin ze zich ondersteund, aangemoedigd, gehoord en sterk hebben gevoeld… dat is mijn missie!

Meer info:

https://shiatsupraktijk.weebly.com/tijdens-de-zwangerschap.html
https://dedoula.be/annelien-goetschalckx/
https://www.postnatalsupportnetwork.com/