Wat is doula begeleiding?

De overtuiging is dat iedere vrouw, elk koppel, het recht heeft op een geboorte waaraan ze met een warm gevoel kan terugdenken. Een constante en liefdevolle ondersteuning is daarvoor cruciaal. Met veel kennis, warmte en liefde zijn doula’s een vraagbaak en steunpilaar, vanaf de zwangerschap tot nog een hele tijd na de geboorte.

Je kan beroep doen op een doula wanneer je geboorte niet meer toebehoord aan de 1ste lijnszorg owv complicaties maar je toch een persoonlijke en continue begeleiding wenst. Ook als extra ondersteuning tijdens het proces van zwangerschap, arbeid en geboorte kunnen doula’s een warme en waardevolle aanvulling zijn.

Tijdens de geboorte bieden ze zowel fysieke hulp bij het opvangen van de weeën, als emotionele ondersteuning tijdens het gehele proces. Zowel voor jou als voor je partner. Ze zijn een kalme en constante aanwezigheid. Ze respecteren ieders wensen en zorgen ervoor dat die wensen gehoord worden.

Praktisch

Doula’s begeleiden zowel thuis als in het ziekenhuis. In beide gevallen gaan ze steeds voor een fijne samenwerking met vroedvrouwen en/of gynaecoloog.

Als postnatale doula kunnen ze hulp en ondersteuning bieden van alle aard aan de nieuwe moeder en haar gezin in de eerste weken na de geboorte.

Wij werken heel graag en fijn samen met volgende doula’s:

 

La Madrugada en Pachamama bundelen de krachten, welkom bij ons Geboorteteam!