Fasciatherapie

 

Wat is fasciatherapie

Goed in je vel zitten omvat zowel het gevoel dat je fysiek als mentaal in balans bent. Dit zou een basisbehoefte mogen zijn in gelijk welke levensfase. Met fasciatherapie wordt deze balans terug opgezocht. 

Deze therapie spreekt de fascia of bindweefsel aan, een weefsel dat de verschillende structuren van ons lichaam omhult en doorweeft. Het  werkt als een communicatiesysteem net zoals ons zenuwstelsel en hormoonstelsel.

Via zachte, diepwerkende manuele technieken krijgt je lichaam terug zijn ruimte en ontspanning. 

Je wordt je meer bewust van je lichaamshouding, de manier waarop je beweegt en of je alle onderdelen wel juist betrekt in een beweging. En je komt ook heerlijk in je lijf met introspectie. 

Afhankelijk van je problematiek ga ik op zoek naar wat je juist nodig hebt om terug de ruimte in je lichaam en geest te vinden.

 

Wanneer fasciatherapie?

Fasciatherapie kan ondersteunend werken bij lichamelijke spanningen en stress, ongemakken van het spijsverteringsstelsel, het lymfesysteem, slaapproblemen, ademhalingsstoornissen, bekken- en/of ruglast of psychische spanningen die met veranderende levensfases gepaard gaan.  Zoals de metamorfose die je doormaakt bij zwangerschap, het herstellen na de geboorte of keizersnede, of het landen in het ouderschap bijvoorbeeld.

 

Praktisch

Een sessie duurt 1 uur en kost 60€

Je kan tijdens een consultatie een afspraak maken of ook rechtstreeks per telefoon op 0485 201 63 of via mail.