HypnoBirthing®

Van harte welkom bij een HypnoBirthing® reeks! Lise neemt jullie in 5 boeiende sessies mee op een verdiepende en ontspannen reis ter voorbereiding op de komst van jouw/jullie kindje.

Via informatie & kennis, zelfhypnose, diepe ontspanning, ademhalingstechnieken, visualisaties en affirmaties krijg je inzicht in jezelf, de samenstelling van je geboorte team, het geboorteproces en welke factoren deze allemaal (on)gunstig kunnen beïnvloeden. Dit geldt niet alleen voor jezelf maar ook voor je (geboorte)partner. Want wie kan je beter dan wie dan ook begeleiden op de weg naar en tijdens de geboorte dan de persoon die het dichtste bij jou staat?

Ondanks wat de naam doet vermoeden is HypnoBirthing® meer down to earth dan je zou denken. Het biedt belangrijke evidence based inzichten en reikt concrete handvaten aan. Het is een methode om samen toe te werken naar een ontspannen geboorte in vertrouwen.

Elke maand start er minstens één nieuwe cursus, telkens bij ons op de praktijk. Er is ruimte voor maximaal 6 koppels, deelnemen kost 320€, er is een kleine vergoeding door de mutualiteit mogelijk. Deelnemen is zinvol vanaf 20weken zwangerschap. De cursus gaat door als er zich ten minste 4 koppels inschrijven.

Lukt een sessie niet, dan plannen we een inhaalles.

Meer info: lise@lamadrugada.be

Cursus data: 

Donderdag, 19u-21u30:

juni: 1, 8, 15, 22 & 29/06 

juli: vakantie

augustus: 17, 24, 31/08, 7 & 14/09

september: 21, 28/09, 5, 12, & 19/10

 

Vrijdag, 17u30 – 20u:

juni: 2, 9, 16, 23 & 30/06 

 

Dit is wat voorgaande deelnemers ervan vonden:

 

A&J: Hypnobirthing had zo een ongelooflijke meerwaarde voor ons tijdens de bevalling. Echt vertrouwen op je eigen lichaam, rustig op je eigen tempo en in je eigen cocon. Zeker een aanrader!
 
 
C&N: Zo een aanrader! Bracht ons rust en houvast in een hectische periode voor en tijdens de geboorte! Zelfs voor een partner die bij aanvang een beetje sceptisch was ;)!
 
 
S&T: Tijdens onze tweede zwangerschap zag ik eigenlijk een beetje op tegen de bevalling. Hoewel ik bij de vorige bevalling een heel fijne begeleiding had gehad en alles ook best goed was verlopen, was ik na een pittig post partum het vertrouwen in mijn lichaam toch een beetje kwijt. Ook als koppel zochten we een manier om in de drukte van ons dagelijks gezinsleven samen stil te staan bij deze zwangerschap en de aankomende bevalling. Dankzij de HB-cursus vond ik opnieuw vertrouwen in mijn eigen lichamelijke kracht en in het feit dat wij als vrouwen gemaakt zijn om kinderen te baren. Mijn partner vond het heel fijn om meer inzicht te krijgen in het verloop van een normale, gezonde baring. Zijn vertrouwen om mij goed bij te kunnen staan tijdens de geboorte, groeide enorm waardoor ook zijn vertrouwen in een goede afloop heel stevig was. Dank je Lise om ook zelf op een zorgzame en warme manier deze cursus te organiseren. Wij konden alvast onze gewenste thuisbevalling in vertrouwen realiseren door alle handvaten die we aangereikt kregen tijdens deze uitgebreide voorbereiding.
 
J&I: In ontspanning en vertrouwen toeleven en uitkijken naar de geboorte en geïnspireerd worden door natuurlijke, intieme en realistische geboorteverhalen.  Zelf begrijp ik nu mijn vorige geboorte beter en kan ik ook de horrorverhalen beter plaatsen. De visualisaties en filmpjes zijn zeer sterk.Tools die je aanleert zijn ook niet alleen toepasbaar op geboorte – meer bewustzijn gecreëerd (of herinnerd aan) het belang van ademhaling, spanning en invloed van je onderbewustzijn. Als partner nuttige en praktische technieken aangeleerd om te ondersteunen tijdens de zwangerschap en geboorte, leuk om dit traject als koppel te beleven.
 
M&K: Nu ik nog niet bevallen ben, maar ook nog niet aan het gemiddelde zit van 41w3d (haha), heb ik nog eens gemerkt hoeveel wij aan de hypnobirthing cursus hebben gehad. Ik nog meer als K denk ik, wat ook logisch is misschien, maar ook aan hoe K mij nu ondersteunt door de info die hij heeft, merk ik een groot verschil in empowerment dan met onze eerste dochter.


Tijdens de sessies en gedurende de vijf weken van de cursus waren de samenkomsten niet alleen een zalig pauze moment met K, maar ook echt een soort van thuiskomen. Het gaf zoveel rust, vertrouwen, vertraging en kracht om door jou gegidst te worden door de reis van ‘de geboorte’. Het was als een warm deken om door jou en de hypnobirthing te worden begeleidt. En ik heb het echt gemist als het voorbij was. De ontspanning ervaren, de leerrijke info, maar ook zeker het samenzijn met andere koppels was -onverwachts- zo fijn!

Ook nu lees ik nog vaak terug in het werkboek en in het handboek (is natuurlijk ook de bedoeling zeker haha) en geeft het echt steun. Het doet zo’n deugd om zoveel te weten over de natuurlijke werking van ons lichaam en brein, vooral tijdens zo een transformatie periode als zwanger zijn waarin we ons anders gewoon zouden laten leiden door de medische wereld. Wat ben ik blij dat ik zoveel info heb over de ‘bron’ van ons bestaan, we voelen ons zoveel sterker!