Els Coppens

ELS COPPENS

Ik ben Els Coppens en heb 28 jaar als vroedvrouw gewerkt na een opleiding verpleegkundige, vroedvrouw en tropische geneeskunde.
Sinds 1988 is Jan mijn rots in de branding. We zijn de trotse ouders van onze grootste schat, Linde (°1993).

Mijn loopbaan is gestart in Congo waar mijn man en ik 2 jaren gewerkt hebben in een ziekenhuis diep in het tropisch regenwoud; Pendjua, Bandundu. Daarna ben ik beginnen werken in het Sint Vincentius ziekenhuis waar ik de laatste 15 jaar adjunct-hoofdvroedvrouw was op verloskamer en materniteit. Ik ga jaarlijks nog op zending naar Congo met ‘Artsen zonder Vakantie’ en werk er dan gedurende 2-3 weken met Congolese vroedvrouwen samen.

Door omstandigheden heb ik in 2016 een postgraduaat palliatieve zorg gevolgd en werk ik sinds 2017, halftijds, bij het Palliatief netwerk CODA in de thuiszorg.

Moeder- en kindzorg blijft echter mijn passie en daarom heb ik verschillende opleidingen gevolgd om ouders te kunnen coachen.

In 2013 stond ik, in Sint Vincentius, aan de wieg van ‘Het nest’.
‘Het nest’ was een multidisciplinaire werking in het ziekenhuis met als doel een ‘veilig nest’ te creëren voor het nog ongeboren kind. Prenataal werden er oplossingen gezocht voor de problemen waarmee ouders geconfronteerd werden en die een invloed konden hebben op de veiligheid en de opvoeding van hun kind.
Ik heb toen gemerkt dat ‘Het nest’ een wereld van verschil kon maken voor een gezin.

Daarom wil ik heel graag de draad terug opnemen op dit domein. Niet alleen de periode voor de geboorte maar ook daarna sta ik voor jullie klaar om terug “de bomen-door-het-bos” te zien. Om jullie veerkracht op te zoeken en te versterken met als doel jullie leven terug in balans te krijgen.

La Madrugada geeft mij de kans om met hen samen te werken en daar ben ik heel blij om. We kennen elkaar sinds jaren en dat is een absolute meerwaarde! Ze hebben een visie die ik hoog in het vaandel draag en waar ik me volledig kan achter zetten.
Als coach wens ik heel graag mijn steentje te kunnen bijdragen vanaf de kinderwens tot de bevalling en de periode daarna.

Terug