ANNICK FONTEYNE

+32 485 26 66 23
annick@lamadrugada.be

Hi, ik ben Annick. Sinds 1998 al mag ik me psycholoog noemen, na mijn studie aan de KU Leuven. Een sterke interesse in de (zeer) vroege ontwikkeling en de impact op de link tussen hersenen en gedrag leidde me naar de wondere wereld van de neuropsychologie. Jarenlang werkte ik dan ook in de revalidatiesector, vooral met kinderen en jongeren (en hun gezinnen) waarbij de (hersen)ontwikkeling vaak ernstig gehinderd wordt door een chronische ziekte. In samenwerking met vele andere disciplines probeerde ik de sterktes en zwaktes van kinderen en jongeren nauwkeurig in kaart te brengen, te begrijpen, uit te leggen en naar ouders en leerkrachten te vertalen en samen met hen te zoeken naar handvatten voor de aanpak. Samenwerking, dialoog en zorg op maat stonden daarin centraal.

Als systeemtherapeut in opleiding benader ik iedere persoon als een uniek knooppunt van verbindingen. Jouw functioneren krijgt betekenis en kan begrepen worden door wat zich tussen jou en anderen afspeelt in een context. Samen bekijken we wat er duwt en trekt aan jou, waardoor je vastloopt of dreigt vast te lopen. We gaan samen op weg, in dialoog, om jouw unieke verhaal te bekijken en te zoeken naar wat werkt, wat kan helpen binnen jouw netwerk van relaties en in jouw situatie en omgeving. Pasklare antwoorden en afgelijnde programma’s kan ik je niet bieden. Het is voor mij belangrijk dat ik op een authentieke, zorgzame en verbindende manier kan werken, met een vleugje humor. 

Ik geloof sterk in het principe dat het geheel meer is dan de som van de delen, en werk dus graag met groepen en gezinnen waarin iedere persoon een unieke bijdrage kan leveren. Energie haal ik uit de verbinding met en tussen mensen en het helende en optillende effect ervan op anderen.

Naast mijn werk als zelfstandig psycholoog, werk ik als vrijwillig therapeut bij TEJO Schoten (Therapeuten voor Jongeren) en als vrijwillig huiswerkbegeleider bij de sociale kruidenier.

 Je kunt bij mij terecht met volgende vragen:

  • alle vragen en moeilijkheden die bij het nieuwe ouderschap komen kijken:   verbinding vinden en maken met je baby en partner, je weg vinden in je nieuwe identiteit als ouder, omgaan met alle vaak ongevraagde adviezen
  • vragen en moeilijkheden na een diagnose van een ontwikkelingsstoornis of chronische aandoening bij een van de gezinsleden

Terug