TOKE MICHIELSEN

+32 495 61 72 26

 
Ik ben Toke, systemisch psychotherapeut, vrouw van Andreas en mama van Lewis en Elia. Da´s mijn verhaal in het kort.
 
Ik hou van verhalen delen, met al zijn nuances, verbindingen en details die reliëf scheppen. Want elk van ons heeft haar uniek verhaal en ik geloof oprecht dat er voor elk van deze verhalen tijd en ruimte mag zijn.
 
Ik hou van gezelligheid, ben gevoelig en ga voor authentieke verbinding. Mijn kijk op mensen, het leven en de wereld is gekleurd door mijn studies psychologie, mijn eigen levenservaring en een holistische achtergrond als energetisch therapeut.
 
Ik ben gedreven, enthousiast en bevlogen over dingen die mijn hart vullen: een warme tas thee en lekker eten, de bloemen in mijn tuin, yoga en het ouderschap.

Door de zwangerschap, geboorte en kraamperiode van Elia kwam bij mij alsmaar duidelijker het besef. Dit is wat ik wil doen: rust, ruimte en gedragenheid creëren voor (aanstaande) mama´s, hun partners en de kinderen.

 
De vele veranderingen tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamperiode kunnen best intens en overweldigend zijn. Je hebt verwachtingen van jezelf of van anderen om je heen en soms voel je: is dit het nu? Waarom heeft niemand me hierover verteld?
 
Ik kom graag samen met jou op verhaal. Vanuit mijn systeemtherapeutische opleiding sta ik stil bij een persoon in relatie tot anderen. Welke verbindingen zijn er in jouw leven en op welke manier hebben ze betekenis? We staan stil bij de vele veranderingen en de invloed hiervan op jezelf, op je partnerrelatie of op de bredere context.
 
Ik verken hoe je als ouders een team kan worden of blijven, hoe je verbinding creëert met je baby of je partner, hoe je je aanpast aan je (nieuwe) identiteit als mama,… We zoeken samen naar een nieuw evenwicht in deze nieuwe levensfase.
 
Systeemtherapie is mogelijk als individuele begeleiding, en daarnaast zijn ook anderen welkom in de therapieruimte. Je partner, je baby, je gezin. Samen in dialoog het proces aangaan kan verbindend en versterkend werken.
 
Ik werk voornamelijk via gesprekstherapie en hou ervan deze te verrijken met creatievere methodieken, lichaamsgerichte (ontspannings)oefeningen of reiki.
 
Op een authentieke, zorgende manier begeleid ik graag jou (en je gezin).
 
Opleidingen:
Master klinische psychologie (KULeuven)
Systemisch psychotherapeut (Interactie-Academie)
Reiki practitioner, graad II (Niemand is een eiland)
Energetisch therapeut (Niemand is een eiland)
 
Erkenningsnummer psychologencommissie 862110134
Visumnummer  278625
 

Terug