KRISJE MEUKENS

+32 485 35 49 92
Krisje@lamadrugada.be

Na mijn opleiding kinderverzorging en verpleegkunde, studeerde ik in ’97 af als vroedvrouw, mijn grote droom! Van 1998 tot 2016 werkte ik in het Sint-Vincentiusziekenhuis, zowel op verloskamer als op de kraamafdeling. In 2009 startte ik deeltijds als zelfstandige bij La Madrugada en sinds 2016 kon ik hier mijn hoofdberoep van maken. 

Gevoelsmatig is er voor mij niets mooier dan heel dicht bij de natuur te mogen staan.

Maar die natuur is ook grillig. Tijdens mijn jarenlange carriere als vroedvrouw , zag ik meermaals dat het tijdens je zwangerschap en tijdens of na je bevalling anders kan lopen dan je dacht . In de intense weken die dan volgen is het soms als ouders moeilijk om een balans te vinden tussen zelfzorg en de zorg voor jullie baby. Ouders die hun kindje verliezen hebben nood aan begeleiding of een luisterend oor.

Dat een zwangerschap of het leven met een kleine baby niet altijd lijkt op de mooie roze wolk waar we zo van dromen is minder en minder een taboe. We merken in onze praktijk dan ook dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een plek waar ze terecht kunnen met hun hulpvragen. Ouders coachen in deze bijzondere maar kwetsbare fase voelt voor mij als de nieuwe weg die ik wil inslaan. Daarom volgde ik de opleidingen “Trauma en geboorte” en “Mamacoaching”.


Ik heb zelf twee kinderen (Klaas °2001 en Toon °2005): mijn mooiste en rijkste ervaring. Wij leven in een nieuw samengesteld gezin met mijn partner en haar twee kinderen. 

De samenwerking met mijn collega’s van La Madrugada is fantastisch. Ik hoop dat we met onze praktijk nog vele kindjes mee op de wereld mogen helpen brengen
en dat we naast jullie baby ook jullie, als ouders, een mooie start mogen meegeven.

Terug