Arbeidsbegeleiding

Sommige vrouwen willen bij een geplande ziekenhuisbevalling met gynaecoloog toch graag zo lang mogelijk thuis blijven.
Dan zijn wij er als vroedvrouw om je in je vertrouwde omgeving op een professionele manier te begeleiden en ook aan te geven wanneer je best naar het ziekenhuis vertrekt.
Het is onze opzet om je zo lang mogelijk thuis, in je vertrouwde omgeving, te begeleiden. Eens in het ziekenhuis blijven we bij jullie voor verdere psycho-emotionele ondersteuning. Enkel wanneer je beslist om een epidurale verdoving te nemen, laten we de begeleiding over aan onze kundige collega’s van het ziekenhuis.
Ook al zijn vroedvrouwen in de meeste Antwerpse ziekenhuizen welkom voor psycho-emotionele ondersteuning tijdens arbeid en bevalling, toch hebben we na rijp beraad beslist om ons te beperken tot de volgende ziekenhuizen: het Sint-Vincentiusziekenhuis (2018 Antwerpen), het UZA (Edegem) en het AZ Monica (Deurne).
We hebben vooral met deze ziekenhuizen en bijhorende gynaecologen een vertrouwensband opgebouwd die ons in staat stelt jullie wensen zo veel mogelijk te respecteren.
Als je je inschrijft voor arbeidsbegeleiding mogen we je vanaf 37 weken tot en met 42 weken zwangerschap begeleiden.
Wanneer je op 42 weken nog niet bevallen bent en moet worden ingeleid, kunnen we je jammer genoeg niet meer begeleiden.
Wens je arbeidsbegeleiding? Dan vragen we jullie ten laatste op 32 weken zwangerschap bij ons langs te komen voor verdere zwangerschapsopvolging zodat we zicht krijgen op alle aspecten van je zwangerschap en je/jullie persoonlijke wensen.

Nieuwe papa

‘La Madrugada is ook als partner een absolute aanrader. Tijdens de zwangerschap gaven ze me heel wat tips waardoor ik tijdens de bevalling echt het gevoel had m’n steentje te kunnen bijdragen. Lise gaf me de geruststelling die ik nodig had tijdens de arbeid dat alles in orde was. Heel fijn & ontzettend waardevol!’

 –  Lodi, kersverse papa