ANDREA NUÑEZ DE FLEURQUIN

+32 486 18 16 66
Andrea@lamadrugada.be

Ik ben Andrea Nuñez De Fleurquin en dank mijn lange achternaam aan mijn Peruaanse roots. Als klein meisje was ik gefascineerd door de wondere wereld van een zwangerschap. Telkens als ik een zwangere buik zag zat ik boordevol onbeantwoorde vragen…het was een mysterie. Eenmaal in België was mijn studiekeuze snel gemaakt. Als afgestudeerde vroedvrouw (2002) leerde ik dit ongelooflijk en wonderbaarlijke gebeuren van de natuur waarvan ik als vroedvrouw deel uit mocht maken.
Mijn werk als vroedvrouw in het Sint-Vincentius ziekenhuis van 2005 tot 2017 betekent voor mij een grote meerwaarde.
Het begeleiden van mensen in zo’n uniek moment in hun leven vóór, tijdens en na de bevalling geeft mij een enorme voldoening. Het is een passie geworden. Een deel van mijn leven.
In 2006 behaalde ik een postgraduaat preconceptionele zorg en na een aangename samenwerking met het Geboortehuis Ena in Lier, ben ik sinds 2008 in Antwerpen aan het werk.

Vanuit een buikgevoel en een gezamenlijke visie is onze vroedvrouwenpraktijk La Madrugada ontstaan!
Binnen onze praktijk draai ik mee, samen met mijn leuke collega’s, in een totaalzorg.
Vanaf een prille zwangerschap tot een periode na de bevalling, wanneer de navelstreng tussen vroedvrouw en het gezin niet meer nodig is.

In 2014 heb ik het postgraduaat Lactatiekunde IBCLC behaald en hoop op die manier nog beter slecht lopende borstvoedingen te begeleiden.
In onze praktijk geef ik ook zwangerschaps- en postnatale massage, een ideale manier om even volledig te ontspannen!

Als moeder van drie dochters heb ik mogen ervaren hoe het voelt om een kind te dragen, te baren en te verzorgen… onvoorwaardelijke liefde werd geboren.
Ik ben dankbaar voor wat ik in mijn leven heb en dankzij mijn lieve en begripvolle partner is mijn leven als vroedvrouw, het continu beschikbaar zijn, onregelmatige werkuren, mogelijk.

Het blijft een apart beroep dat veel vraagt, intens en adembenemend is!

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

Terug