Betekenis en Visie

BETEKENIS EN VISIE


“Eens middernacht voorbij, komen lichaam en geest tot rust.
Het moment breekt aan dat de natuur haar rol opeist. Weeën komen op gang.
‘s Nachts is het stil, men voelt zich veilig en geborgen.
La Madrugada (het ochtendgloren of de vroege ochtend in het Spaans) is dan ook de ideale tijd om los te laten. En tevens dé periode die baby’s uitkiezen om geboren te worden.
La Madrugada, het begin van een nieuwe dag…
Voor een pasgeborene: het begin van een ontdekkingsreis doorheen het leven!”

Eind 2008 vonden wij, “de Madru’s” elkaar. We ontdekten dat we dezelfde passie deelden, hetzelfde buikgevoel ervaarden, nl. aanstaande ouders begeleiden en steunen in hun“natuurlijke kracht” tijdens zwangerschap, arbeid en bevalling.

Sindsdien zijn wij er des te meer van overtuigd dat je de natuur best haar gang laat gaan en haar zeker niet forceert of ondermijnt…

VISIE:

La Madrugada biedt je de mogelijkheid om je zwangerschap en bevalling op een zo persoonlijk mogelijke manier te beleven. We beschouwen zwangerschap en geboorte als natuurlijke processen waar we zo weinig mogelijk in willen tussenkomen.

Dankzij onze samenwerking met verschillende gynaecologen in verscheidene ziekenhuizen, worden medische interventies enkel gedaan als ze echt nodig zijn en bieden we kwaliteitszorg aan. We werken op een medisch verantwoorde manier en een groot geloof in het kunnen van de mens.

Ons doel is om moeder en kind een zo goed mogelijke start te geven en ook de partner er bewust bij te betrekken zodat ze als een sterk team deze uitdaging kunnen aangaan.

Op deze site vind je een korte omschrijving van wie we zijn en wat we allemaal doen, maar aarzel niet om ons te contacteren indien jullie nog wat meer uitleg wensen.

Wij wensen jullie alvast een zalige zwangerschap toe!

Hartelijke groeten,

La Madrugada