Mijn thuiskomst

ZORGAANBOD TIJDENS DE KRAAMPERIODE


ALS JE IN EEN ZIEKENHUIS WENST TE BEVALLEN, HEB JE DE VOLGENDE MOGELIJKHEDEN


Een ziekenhuisverblijf van maximum drie dagen bij een vaginale bevalling of zes dagen bij een keizersnede.
Een verkort ziekenhuisverblijf van één à twee dagen bij een vaginale bevalling of drie à vijf dagen bij een keizersnede.
Een poliklinische bevalling (binnen de 24 uur naar huis). Onze huisbezoeken zullen de eerste dagen dan frequenter zijn.
Ongeacht hoe lang uw verblijf is, we geven u graag deskundig advies, medische begeleiding en steun.

NA EEN THUISBEVALLINGWe komen dan de eerste dagen elke dag langs om zowel moeder als baby na te kijken. Na verloop van tijd en in wederzijds overleg worden de huisbezoeken wat meer verspreid totdat we voelen dat jullie genoeg vertrouwen hebben om het zonder ons te stellen. Wij raden ook aan om je op tijd in te schrijven voor kraamhulp (cf Links)! Kraamverzorgers komen je tijdens de eerste twee weken elke (week)dag vier uur helpen met allerlei huishoudelijke taken.

Welke keuze je ook maakt, je hebt altijd recht op verdere opvolging en begeleiding van een vroedvrouw thuis. Het aantal huisbezoeken is afhankelijk van de situatie maar kan indien nodig opgevoerd worden mits een doktersvoorschrift.

WAT KUNNEN WE VOOR JOU BETEKENEN NA DE BEVALLING?


 • We beantwoorden alle mogelijke vragen die je hebt over de verzorging of voeding van jou en je baby.
 • We geven begeleiding bij borstvoeding en trachten samen met jou eventuele opstartproblemen te verhelpen.
 • We volgen het gewicht op van je baby.
 • We geven je emotionele steun als het wat moeilijker gaat.
 • Voor vragen over familieplanning en/of anticonceptie kun je ook bij ons terecht.


 • Als je enkel van onze diensten wil gebruik maken tijdens de postnatale periode, is het niet noodzakelijk om elkaar al eens gezien te hebben. Als je toch graag op voorhand kennis maakt met ons willen we gerust een afspraak regelen. Je kan dan kijken wie van ons het dichtste bij jou in de buurt woont, waarna je die persoon dan zelf contacteert (hetzij via mail, hetzij via gsm). We doen allemaal verzorgingen in Antwerpen en omliggende gemeenten: van Linkeroever tot Deurne en van Kontich tot Merksem. Onze gegevens vind je hier.

  POSTNATALE MASSAGE


  Een zwangerschap betekent voor jou grote lichamelijke veranderingen en wordt dan beëindigd met de meest intensieve oefening die je waarschijnlijk al hebt meegemaakt, namelijk de bevalling. Een bevalling word vaak vergeleken met het lopen van een marathon. Het duurt gemiddeld zes maanden tot een jaar voordat je volledig hersteld bent. Na de bevalling kan massage een goed hulpmiddel zijn om je lichaam weer in conditie te brengen en ervoor te zorgen dat je sneller herstelt. Afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd en de elasticiteit van het bindweefsel herstelt sneller. Door de ontspannende massage krijg je weer meer energie en zal je lichaam sneller in balans komen. Het is namelijk heel belangrijk om naast de zorg voor je kindje ook zorgzaam te zijn voor jezelf!

  Bovendien verdien je het om na die zware inspanning lekker verwend te worden! Vind je niet?

  Betaling geschiedt in principe contant.

  30 min – 45 euro

  60 min – 65 euro

  90 min – 90 euro